top of page

Patiëntenportaal

Regel veilig uw zorg online bij onze praktijk via het PatiëntenPortaal. Log in met uw gebruikersnaam, wachtwoord en beveiligingscode.

Vragen stellen

U kunt een vraag stellen aan uw huisarts. En een bijlage of foto meesturen. U ontvangt een melding als er een antwoord voor u klaar staat. Let op: bel voor spoedvragen altijd de praktijk of de huisartsenpost.

Herhaalrecepten aanvragen

Bekijk uw medicijngegevens zoals bekend bij uw huisarts en apotheek. En vraag voor medicijnen die u vaak gebruikt, een herhaalrecept aan.

Dossier bekijken

In uw medisch dossier staan de gegevens over uw gezondheid, zoals uw klachten en ziektes, medicijnen, overgevoeligheden en allergieën, uitslagen van onderzoeken.

Sinds juli 2020 kunt u uw medisch dossier van o.a. de huisarts zelf online bekijken. Dit kan via een portaal (het patiëntenportaal) en via een PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving).

 

U kunt hierin onder andere raadplegen:

  • het advies van de huisarts

  • de uitslagen van onderzoeken

  • de lijst met uw medicijnen

  • actuele episodes (ziektes/klachten)
     

Op uw eigen telefoon of computer kunt u thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Aanmelden Patiëntenportaal

Voor het Patiëntenportaal kunt u zich aanmelden via deze website. U moet dan eerst een account aanmaken. Voordat we het account activeren moet u wel de praktijk bellen om door te geven dat u zich heeft aangemeld. Wij kunnen dan uw emailadres checken en ervoor zorgen dat u toegang krijgt.

Hoe log ik in via een PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving)?

Een PGO is een website of een app. Er zijn meerdere soorten. In een PGO kunt u uw gezondheidsgegevens van meerdere zorgverleners verzamelen. Meer informatie over PGO’s vindt u op www.pgo.nl.

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goedvindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens. Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een ander bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn. Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen. Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes nooit aan anderen.

Meer informatie?

U kunt veel informatie vinden op:

bottom of page